мэдээ мэдээлэл

Алтан намар хоолны жор

2016 оны 10 сарын 6
www.edutv.mn

        Боловсрол суваг телевизээр Ням гараг бүрийн 18 цаг 05 минутаас үзэгч танд хүрдэг Cook club нэвтрүүлгийн 10-р сарын анхны дугаар хүрсэн. Алтан намар ирж эх орны минь хөрсөнд ургасан шим тэжээлтэй хүнсний ногоогоор хоёр тогооч маань амттай сайхан хоолыг хийх жор хүргэж байна.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Давхраат зуурмагаар шанзалсан байцай

Байцай - 300 гр

Сонгино - 1 ш

Яншуй - 10 гр

Үрлэн улаан лооль - 20 гр

Гахайн утсан мах - 100 гр

Цөцгийн тос - 100 гр

Гурил - 500 гр

Сүү - 150 гр

Гич - 10 гр

Өндөг - 1 ш

Өтгөрүүлсэн шөл - 20 гр

Элсэн чихэр - 10 гр

Шар буурцгийн цуу - 5 гр

Давс

Хар перец

 

********************************************************************************************************************************************

 

Ногооны салат

Төмс - 3 ш

Лууван - 1 ш

Ногоон хулуу - 50 гр

Амтат чинжүү - 50 гр

Брокколи - 50 гр

Ягаан сонгино - 50 гр

Сармис - 4 хумс

Яншуй - 10 гр

Ургамлын тос - 50 гр

Давс

Хар перец

Салатны сүмс:

Ургамлын тос - 50 гр

Усан үзмийн цуу - 20

Элсэн чихэр - 5 гр

Давс

Хар перец

 

********************************************************************************************************************************************

 

Үхрийн гол махан ороомог

Үхрийн гол мах - 500 гр

Сэндвичний бяслаг - 4 ш

Төмс - 5 ш

Лууван - 1 ш

Байцай - 100 гр

Сонгино - 1 ш

Сармис - 3 хумс

Ургамлын тос - 20 гр

Шар буурцгийн цуу - 20 гр

Хуурай бяслаг - 10 гр

Давс

Хар перец

 

********************************************************************************************************************************************

 

Сангис жимсний амттан

Хорхой ааруул - 50 гр

Зөөхий - 100 гр

Сүү - 50 гр

Сангис жимс - 100 гр

Ягаан сонгино - 50 гр

Элсэн чихэр - 20 гр